Dokumentar om Via Stellae

| 0 Comments | 0 TrackBacks

Ny dokumentarfilm
År 2010 er et såkaldt Jakobsår Año Santo Jacobeo og der bliver i den anledning en masse kulturelle aktiviteter langs de europæiske pilgrimsveje til Santiago de Compostela i Spanien.
Det er i øvrigt Jakobsår når Sankt Jakobs Dag, den 25.juli, falder på en søndag, og det sker efter en fast rækkefølge, nemlig efter henholdsvis hvert 6., 5., 6. og 11. år. Det giver mulighed for i alt 14 jakobsår i hvert århundrede. Næste år er andet jakobsår i dette århundrede - næste gang igen bliver først i 2021.

Jakobsåret i 2010 falder sammen med 3. del af Via Artis Konsort' koncertrække Stjernevejen der, udover en række koncerter i de nordiske lande, skal finde sted på udvalgte steder langs pilgrimsruten, blandt andet i Vezélay, Frankrig og Santiago de Compostela, Spanien

Via Artis Konsort, med støtte fra laNiche, PARLA son og andre samarbejdende spanske institutioner, har derfor besluttet at producere en såkaldt road movie - en dokumentar film, der skal følge ensemblet under forberedelserne til koncerterne langs pilgrimsruten, tale med arrangørerne, publikum, pilgrimme og andre involverede i pilgrimsbølgen, og selvfølgelig dokumentere koncerterne. Filmen skal efter planen være klar til begyndelsen af 2011.

For mere information, følg med på Via Artis Konsort webside: www.viaartis.info

Kilder:
http://es.wikipedia.org/wiki/Año_Santo_Jacobeo

No TrackBacks

TrackBack URL: http://www.parla.org/cgi-sys/cgiwrap/parla/managed-mt/mt-tb.cgi/23

Leave a comment

Recent Entries

Crosswork Facebook page
The new coming album Crosswork now has its own Facebook group page news, videos, etc. http://www.facebook.com/group.php?gid=304314482292&ref=mf…
Crosswork - Via Artis Konsort
Watch a short documentary from the Via Artis Konsort recording session on 1st of March.The object of the recording was…
El Arte de Tañer, now on Facebook
The album El Arte de Tañer by Via Artis Konsort member Poul Udbye Pock-Steen now has a Facebook page with…